AH Budgetcoach

Uw financiën een puzzel? Samen lossen we hem op!


Budgetbegeleiding voor senioren

Senioren willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven, ook op financieel gebied. Deze groep loopt echter tegen een aantal problemen aan. De laatste jaren is in het contact met de banken veel veranderd. Er gebeurt steeds meer digitaal en het persoonlijk contact met een medewerker van de bank is langzaam aan het verdwijnen. Vooral de digitalisering maakt het voor sommige mensen steeds onoverzichtelijker. Ziekte of overlijden van de partner die de administratie bijhield kan ook leiden tot onrust op administratief en financieel gebied. Hierdoor blijft er weinig tijd over voor de verwerking van dergelijke emotionele gebeurtenis.

Kinderen zijn niet altijd in de gelegenheid hulp te bieden op financieel gebied. Ze wonen te ver weg, hebben geen affiniteit met financiën of hebben geen tijd in verband met hun soms overvolle agenda. Het komt ook voor dat ouders hun kinderen niet willen belasten met hun financiën. Ik bied in deze situatie een onafhankelijk aanspreekpunt.

Ik kan u op verschillende vlakken van dienst zijn. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van alle inkomsten en uitgaven. Hebt u vragen of problemen met bankzaken dan kan ik u helpen bij het beantwoorden en/of oplossen hiervan. Zijn er onduidelijkheden in bijvoorbeeld de afrekening van een energienota, samen kijken we er naar. Moeten er abonnementen worden opgezegd of documenten voor een belastingaangifte worden verzameld? Ik kan u daarbij helpen.

Door regelmatig, bijvoorbeeld één of twee keer per maand uw financiële situatie te bekijken, ontstaat er een overzichtelijke situatie. Deze situatie zorgt voor rust en ruimte in uw hoofd, hierdoor bent u in staat de situatie waarin u terecht bent gekomen een plek te geven.

Ik begeleid u bij uw financiën, maar treed nooit op als volmacht houder voor financiële zaken.

Afspraken vinden altijd bij u thuis plaats.